Poprzednia

ⓘ Joanna Krupa, modelka. Joanna Krupa-Nunes – polsko-amerykańska modelka, aktorka, prezenterka telewizyjna, aktywistka praw zwierząt i celebrytka. ..



Joanna Krupa (modelka)
                                     

ⓘ Joanna Krupa (modelka)

Joanna Krupa-Nunes – polsko-amerykańska modelka, aktorka, prezenterka telewizyjna, aktywistka praw zwierząt i celebrytka.

                                     

1. Wczesne lata

Urodziła się w Warszawie, w rodzinie katolickiej. Jest starszą córką Jolanty i Zbigniewa Krupów. W wieku pięciu lat wyjechała do Chicago, gdzie osiedliła się z matką i młodszą siostrą, Martą ur. 1986. Uczęszczała do Mary Lyon Public School, a następnie do Steinmetz High School. Później rodzina zamieszkała w Los Angeles.

                                     

2. Kariera jako modelka

W dzieciństwie trenowała taniec klasyczny, później zainteresowała się modelingiem. Jako 13-latka została zapisana przez matkę do szkoły dla modelek.

Pod pseudonimem Regina Bartkowski wystąpiła w reality show Zostań laską Snoop Doga Girls Gone Wild. Później poddała się operacji powiększenia piersi i zaczęła pracę jako fotomodelka. Pojawiła się na okładkach wielu magazynów na całym świecie i brała udział w sesjach zdjęciowych, publikowanych na łamach magazynów: "Glamour” w październiku 2010, we wrześniu 2015, "Playboy” w edycji amerykańskiej w lipcu 2005, a w polskiej w sierpniu 2005, "CKM”, "FHM” w edycji francuskiej w maju 2013, "Most Fitness Magazine”, "GQ”, "Personal”, "Inside Sport”, "Stuff”, "Steppin Out”, "Cosmopolitan”, "InStyle”, "Maxim” w edycji belgijskiej w 2004, w niemieckiej w 2008 i w amerykańskiej w 2009, "Grazia” czy "Viva!”. Była jedną z dwóch Polek obok Sandry Kubickiej, której akty opublikował magazyn "Treats!” 2017. Będąc w ciąży, trafiła na okładkę "Wprost” 26 sierpnia 2019 i "Viva!” 5 września 2019.

W latach 2005–2007 zajmowała odpowiednio 78., 61. i 66. miejsce w zestawieniu 100 najgorętszych kobiet miesięcznika "Maxim”. W 2007 znalazła się wśród 25 najbardziej seksownych kobiet świata według magazynu "Playboy”. W lipcu 2008, z okazji 10-lecia magazynu "CKM”, zajęła trzecie miejsce w zestawieniu dziesięciu najseksowniejszych Polek, tworzonym przez czytelników. Niemiecki magazyn "Maxim” wybrał ją na "kobietę roku 2004”. Wraz z siostrą Martą była "Miss Howard TV” grudnia 2007 w Howard TV i The Howard Stern Show.

Od 2010 jest jurorką i gospodynią programu TVN Top Model.

                                     

3. Działalność społeczno-charytatywna

Działa na rzecz praw zwierząt. Związana jest m.in. z organizacją People for the Ethical Treatment of Animals PETA. Brała udział w zorganizowanej przez organizację akcji przeciwko torturowaniu zwierząt futerkowych. W Polsce wspiera wiele schronisk dla zwierząt, w tym m.in. kieleckie Dyminy oraz warszawski Paluch. W 2017 prowadziła program Misja Pies, w którym zachęcała do adopcji zwierząt ze schronisk.

2 kwietnia 2012 w Los Angeles, wraz z siostrą Martą i Katie Cleary, protestowała przeciwko noszeniu futer pod butikiem Dash sióstr Kardashian. Jednocześnie dostarczyły petycję podpisaną przez 140 tys. osób, która krytykowała handel skórami i wskazywała, że "jest dobry czas dla sióstr Kardashian, aby wytyczyć drogę dla całej reszty biznesu związanego z modą i rozrywką i usunąć wszystkie futra ze swoich sklepów oraz linii odzieżowych”. W Polsce za noszenie futer naturalnych publicznie krytykowała kilka celebrytek: Anję Rubik, Annę Muchę, Aleksandrę Kisio i Weronikę Rosati. W październiku 2012 wzięła udział w kolejnej kampanii PETY.



                                     

4. Pozostałe przedsięwzięcia

Była uczestniczką dziewiątej edycji programu rozrywkowego ABC Dancing with the Stars 2009 i jednego z odcinków reality show TVN Starsza pani musi fiknąć 2019, w którym wystąpiła z matką, jak również bohaterką reality show The Real Housewives of Miami 2012–2013. Wielokrotnie gościła w programie śniadaniowym Dzień dobry TVN. Była gościem talk-shows Kuba Wojewódzki 2011, Świat się kręci 2014 i Gwiazdy Cejrowskiego 2017, jak również bohaterką cyklu reportaży emitowanych w programie Uwaga! 2011–2012.

Była prowadzącą jednego z odcinków talk show Showmaxu SNL Polska 2018.

                                     

5. Życie prywatne

Była związana z amerykańskim przedsiębiorcą Romainem Zago, którego poślubiła 13 czerwca 2013. 11 lipca 2017 sfinalizowali sprawę rozwodową, jako przyczynę podając "całkowity rozpad pożycia małżeńskiego”.

W marcu 2018 zaręczyła się z przedsiębiorcą, Douglasem Nunesem. Pod koniec lipca 2018 wzięli ślub cywilny, a 4 sierpnia – kościelny. Mają córkę Ashę-Leigh Nunes ur. 2 listopada 2019.

W 2008 wzięła udział w kampanii społecznej, sprzeciwiającej się wprowadzeniu w amerykańskim stanie Kalifornia poprawki prawnej zamykającej drogę parom jednopłciowym do zawierania małżeństw, tzw. "Propozycji 8”.

                                     

6. Filmografia

Filmy i seriale
  • 2006: The Dog Problem jako Taffy
  • 2004: Max Havoc: Klątwa smoka jako Jane
  • 2008: Six days in paradise
  • 2003: Las Vegas gościnnie jako Nicole
  • 2006: Ripple Effect jako Victoria
  • 2002–2003: The Man Show jako Tancerka Juggy
  • 2007: Skinner Box jako Samantha
  • 2006: Sorority Asylum
  • 2011: Underground Comedy 2011
  • 2001: Planeta małp Planet of the Apes jako przyjaciółka na przyjęciu Leo
                                     

7. Reklamy

  • 2011: reklama polskiej marki lodów "Koral”
  • 2011: jej wizerunek reklamuje wyroby firmy ESOTIQ & HENDERSON S.A.
  • 2011: spot wizerunkowy "TVN i tu, i tu”
  • 2012: reklama kremu powiekszającego biust
  • 2013: użyczyła wizerunku internetowemu bukmacherowi betsson.com
                                     

8. Nagrody i nominacje

  • 2011: Nagroda w plebiscycie Kobieta Roku "Glamour 2010” w kategorii Wejście w stylu" Glamour”
  • 2011: Nominacja w plebiscycie "Viva! Najpiękniejsi”
  • 2015: Nominacja do Telekamery "Tele Tygodnia” 2015 w kategorii Juror
Ranking "100 najcenniejszych gwiazd polskiego show-biznesu” miesięcznika Forbes
  • 2013: 15. miejsce 571 500 zł. z reklam
  • 2010: 122. miejsce
  • 2014: 61. miejsce 244 286 zł. z reklam
  • 2011: 68. miejsce 290 500 zł. z reklam
  • 2012: 47. miejsce 389 000 zł. z reklam

Wielojęzycznym słowniku

Tłumaczenie
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →